
Η ανταύγεια του θέρους.
Η επιτελική ιδανικότητα του κόκκινου.
Η υψηλή δυνατότητα παραγωγής κάτι τόσο καίριου, μέσα από το φαινομενικά απλό.
Και η Μαυροδάφνη, ξεπληρώνει ένα σωρό σφαλισμένα γραμμάτια, κλειδωμένα σε σκονισμένα συρτάρια.
ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου, Θηράμονα Κεφαλονιάς, Επτάνησα
Μαυροδάφνη
Ελαφρά θολό, ανοιχτό και κάτι λίγο, ρουμπινί.
Ανθική ανάταση από κόκκινα αγριολούλουδα ανυψώνει την μύτη, με γλυκιά επέλαση από καραμελωμένα και ζαχαρωμένα μικρόρωγα κόκκινα φρούτα του δάσους, ενώ γλασαρισμένο σιρόπι επιτείνει την αίσθηση. Υπέρτατο γλυκό μπαχαρένιο πλαίσιο ενθυλακώνει τα πάντα, με μικροαποσπάσματα από φυτικά, βοτανικά, δερματικά, ακόμα και γήϊνα μέρη, να προσχωρούν ντελικάτα, σχεδόν χωρίς να γίνονται αντιληπτά.
Περιπτωσάρα απόλυτου ισοζυγίου, στον φρουτώδη, ιδανικού μετρίου βάρους, ζουμερό ουρανίσκο.
Η πολύ καλή οξύτητα τροφοδοτεί με φρεσκάδα, και το ανθώδες κόκκινο φρούτο δημιουργεί προϋποθέσεις γιά πολλαπλές σημάνσεις του με ζαχαρόπηκτες, γλασαρισμένες και λικερένιες εκφάνσεις, θυμίζοντας πρακτικές macération carbonique, με ανθυποψία διοξειδίου. Απαλές, λείες τανίνες που δεν απασχολούν καθόλου, ενώ μετά τον μέσο ουρανίσκο η διακριτή ορυκτή διαγράμμισή του έλκει πάνω της απειροελάχιστα βοτανικά και δερματικά σημεία.
Εξαιρετική επίγευση, εκβάλλει ανθικά, λικεράτα και με σιρόπι σμέουρου, μπαχαρένια και με βοτανικά και ευγενή δερματικά στοιχεία που δεν ακούγονται καν, έχοντας το ορυκτό να συνοδεύει συνεχώς, αλλά και θέρμη από το αλκοόλ.
Αν υπήρχε περισσότερη ένταση, βάθος και εισχωρητικότητα, θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα.
Η υψηλή τιμή του, ανασχετικός εμπορικός παράγοντας.
Ελαφρά δροσερό, θα σκίσει το καλοκαίρι.
Λαδερά, κοκκινιστές μακαρονάδες, ριζότο και κριθαρότο θαλασσινών με τοματίνια, αλλαντικά, μαύρα βραχόψαρα με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών.
Βαθμολογία:89