12 Ιαν 2022

Ο Παυλος Γκέγκας δοκιμάζει το Lefko του 2020

Petrakopoulos Lefko 2020

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ , ΚΡΙΤΙΚΕΣ Οκτ 19, 2021

Εισαγωγή

Η δοκιμασία της αντιρροπής.
Το τεστάρισμα αντισταθμιστικών δυνάμεων που κλήθηκαν να γίνουν ένα.
Κι’όπως πάντα, δύο αντιθετικά στοιχεία μπορούν να συντεθούν, είτε με ενδιαφέρον, είτε με αποστοφή.

Οι δύο απολύτως διαφορετικές, παντοιοτρόπως, ποικιλίες του Βοστυλιδιού και του Μοσχάτου, έχουν, χρονιά με την χρονιά, μπει σε μιά ποσοστική δυναμομέτρηση γιά να βρουν τα κέντρα τους.
Το οινοποιείο καλείται να φέρει στο ζύγι και να καλιμπράρει το έργο που άρχισε.
Προς το παρόν, η σοδειά του ’17 παραμένει ο οδηγός σε όλα τα επίπεδα.

Γευσιγνωσία

ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου, Θηράμονα Κεφαλονιάς, Επτάνησα
Βοστυλίδι 50%, Μοσχάτο 50%

Ανοιχτό λεμονί, όχι απολύτως διαυγές.
Πολύ φρέσκια, δροσερή μύτη, με την αρχικώς λεμονάτη νύξη να αρχίζει να χτίζει λευκόσαρκη αλλά και πυρηνόκαρπη θεώρηση, πάντα σε ανθικό φοντο. Οι συνισταμένες από τα ανοιχτόχρωμα, κομματάκι πικάντικα μπαχάρια και τα βοτανικά μέρη, φιλοδοξούν γιά περισσότερη προσοχή, ενώ υπάρχει δυνητική αισθητηριακή πραγμάτωση του αρμυρού με βρεγμένα βότσαλα, όπως και ορυκτή νότα.

Αεράτο και φρέσκο και στο στόμα, ο παραπάνω από μέτριος, περίπου γεμάτος όγκος δίνει ανθικά και λευκόσαρκα διαπιστευτήρια, γιά διαταχθεί αργότερα από την ενεργητική γραμμή της οξύτητας προς εσπεριδοειδή πρόσληψη. Στην ίδια γραμμή συντάσσονται επίκαιρα και με μεγάλη ένταση ορυκτά και αλατώδη στοιχεία, σχεδόν εκτοπίζοντας την βοτανική θεματική που δρα παρασκηνιακά, με μπαχαρώδες φόντο.

Πολύ καλή, πολύ αλατένια, νοτισμένη, βοτσαλωτή και ορυκτή επίγευση, καθαρά λεμονάτη πλέον με μπαχαρένια και υποβοτανικά ίχνη, ζύμη και νωπά αμύγδαλα, κινείται σε διακριτό φαινολικό ιστό.

Παρ’όλες τις μόλις 3,300 φιάλες, η τιμή το δυσχεραίνει στον ανταγωνισμό.

Συνδυασμοί

Θαλασσινά και ψάρια, έμφαση στα όστρακα.
Πουλερικά με απαλές λευκές σάλτσες, ημίσκληρα, μαλακά ή και αλοιφώδη λευκά τυριά, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά με μυζήθρα ή ανθότυρο, ανθό αλατιού και βότανα.

 

Βαθμολογία:88(+)